coachingpraktijk zeeland

Kind en Gezin coaching

Methodieken waar ik mee werk.

Ik werk vanuit de holistische visie met verschillende methodieken. 

 1. Communicatie. Het gesprek is altijd een belangrijk onderdeel van een coachings sessie. Door speciale technieken zoals houding, inlevingsvermogen, vertrouwen, begrip en goed luisteren en opvangen van non verbale communicatie speciaal gericht op kinderen komen we samen tot de kern van het probleem zodat we die samen kunnen aanpakken.
 2. Spiegelen van gedrag. Kinderen hebben de onbewuste neiging om gedrag van hun omgeving te spiegelen. Het kan zijn dat iemand in de omgeving stress of verdriet ervaart. Kinderen kunnen hier op reageren door druk te doen, ruzie te maken, agressie laten zien, slecht slapen, driftbuien of juist zichzelf weg te cijferen en zichzelf terug te trekken. Door dit te lezen en om te zetten kan er weer rust in het gezin komen. Vaak werkt het hele gezin mee met deze methode.
 3. Energetisch werken. Het chakra systeem werkt het beste als alles in balans is. Door een energetische voetmassage of reiniging kan het weer in balans komen.
 4. Familie opstellingen. Deze methode is een intensieve en zeer krachtige methode die onbewuste bindingen en patronen in het familiesysteem zichtbaar maakt. Kinderen kunnen gedrag laten zien door iets wat door een ander familie lid in het systeem is veroorzaakt. Dit kan generaties terug gaan. Door hier zicht op te krijgen kan het een plekje krijgen en stopt het gedrag. 
 5. Meditatie. Door te stoppen met te veel denken creëer je rust in je lichaam en geest. Zo kom je weer in balans.
 6. Aromatherapie. Deze therapie ondersteunt je gehele lichaam en geest. Dit kan gebruikt worden als massage, wrijven bij baby's en kinderen en als geur therapie in een verdamper of door op een zorgenpoppetje te druppelen.
 7. EE therapie. Deze therapie heet Emotioneel evenwicht. Door te kloppen op acupressuur punten wordt het energie systeem in balans gebracht en kunnen de klachten verdwijnen.
 8. Holistische massage. Een massage is een waardevol element in de groei van het kind. Bij onrust, stress, verdriet, slecht slapen en ga zo nog maar even door, kan het heel fijn zijn als je een massage mag ontvangen. Dit zal rust bieden. Het maakt hormonen vrij die een gevoel van blijheid geven.
 9. Therapeutisch tekenen. Deze methode laat het kind vrij. Door te tekenen vertelt het meer dan met woorden gezegd kunnen worden. Ook is het voor een kind fijn om creatief bezig te zijn.
 10. Systemisch coachen. Met deze methode coach ik de kinderen om in hun kracht te staan. Ze komen weer in balans en staan steviger op de grond. Ze leren hoe ze met de situatie om kunnen gaan.
 11. NLP. Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is een beproefde methode om effectief te communiceren. NLP is gebaseerd op het principe dat bepaalde overtuigingen en denkpatronen tot de meest optimale communicatie leiden. In de NLP wordt er van uit gegaan dat elk ongewenst gedrag te veranderen is. Alles komt voort uit overtuigingen. Een overtuiging is niets meer dan iets wat je ooit voor waar hebt aangenomen en waar je naar bent gaan handelen. Je kunt dus ook zomaar op een ander moment in je leven iets nieuws, iets anders voor waar aannemen: een nieuwe gewenste overtuiging die je niet belemmert in je doen en laten. 
 12. COMET. Door steeds bezig te zijn met positief denken zal je brein uiteindelijk omschakelen en het negatief denken maakt plaats voor positief denken. Door veel te herhalen en te benoemen zal dit proces plaatsvinden.


Tijdens de sessie's kijken we wat er op dat moment het beste past bij de klacht en bij de persoon. Sommige van deze methoden beheers ik nog niet helemaal. Ik volg daar nog een opleiding voor. Wil je me ondersteunen in mijn opleiding? Dat is echt heel tof! Stuur mij gerust een berichtje als je wilt bijdragen om mijn kennis te vergroten. Ik zal dit zeer waarderen.